Právě vysíláme

Těhotnou ženu v lese roztrhali psi. Policie vyšetřuje 93 podezřelých

20. listopadu 2019 14:57
Těhotnou ženu v lese roztrhali psi. Policie vyšetřuje 93 podezřelých

K velkému neštěstí došlo na severu Francie v městě Villers-Cotterêts. V lese zvaném Retz, který patří k největším lesním plochám ve Francii a často se zde pořádají hony na vysokou zvěř, byla smečkou psů pokousána mladá devětadvacetiletá žena. Ta na následky zranění zemřela.

Elisa Pilarski v lese venčila vlastních pět psů. Podle vyšetřovatele zavolala těsně před smrtí příteli, kterému sdělila, že má strach z napadení cizí psí smečkou. Její partner se do lesa okamžitě vydal.

„Našel jsem její zaparkované auto a vydal se směrem k rokli, kam často chodila. Pak se ale objevilo asi 30 psů a tak jsem uhnul stranou,“ sdělil Christophe francouzské televizi BFMTV. Policii pak přítel Elisi řekl, že byl posléze kňučením jednoho z vlastních psů přivolán k místu, kde jeho partnerka ležela. Bohužel již bez známek života. Podle Christophea byla pokousána po celém těle, zvláště ale na nohou, pažích a na hlavě. Části jejího oblečení byly roztrhány a její břicho odhaleno.

Jak potvrdily oficiální zdroje, v lese se ten den pořádal hon a pohybovala se tu smečka loveckých psů. Angela Van Den Berghe, která hon spolupořádala, uvedla, že se lov v lese v sobotu skutečně konal, ale odmítla jakoukoli vinu. „Podle našich informací nemá tato tragická událost nic společného s našimi psy.“

Policie započala pátrání a nyní testuje 93 zvířat včetně loveckých psů a včetně psů samotné Elisy, aby zjistila, která zvířata jsou za útok odpovědná.

Zdroj: BBC.com 

Články, které by tě mohly zajímat