Právě vysíláme

Tereza Hlůšková chtěla odletět z Pákistánu, ale zastavili ji. Znovu se postavila před soud

3. března 2022 13:10
Tereza Hlůšková chtěla odletět z Pákistánu, ale zastavili ji. Znovu se postavila před soud

Terezu Hlůškovou propustili z pákistánského vězení už před Vánocemi, stále však zůstává v arabské zemi. Podle nejnovějších informací se z ní pokusila odletět, byla však zadržena celníky na letišti. Ve čtvrtek se postavila před Vrchní soud v Islámábádu, kde požádala o vystavení víza a navrácení cestovních dokladů.

Tereza Hlůšková pobývá v Pákistánu již čtvrtým rokem. V lednu 2018 ji zadrželi celníci na letišti v Láhauru, když převážela ve svých zavazadlech devět kilogramů heroinu. Ačkoliv vždy tvrdila, že je nevinná, byla odsouzena k odnětí svobody v délce osmi let a osmi měsíců. Začátkem loňského listopadu ji však soud zprostil obžaloby a Češka od té doby čeká, kdy bude moci Pákistán opustit. Úřady jí totiž doposud nevydaly cestovní doklady.

Podle informací Blesk.cz měla Hlůšková z Pákistánu odletět již 20. prosince, informace se však ukázala jako lživá. Stejný server nyní s odkazem na svůj zdroj uvedl, že se žena snažila odcestovat do Česka, z letiště v Islámábádu ale byla vykázaná. Úřady jí povolí odletět pouze v případě, že předloží potvrzení od ministerstva.

Hlůšková tak podala oficiální žádost soudci Amiru Farúkovi, v níž prosí o návrat do své rodné země. Rozhodnutí by mělo padnout do dvou týdnů. Kvůli žádosti byla zároveň ve čtvrtek viděna, jak odchází z budovy vrchního soudu. Videozáznam uveřejnil na svém webu server extra.cz, jde o první záběry Hlůškové, které vznikly po jejím propuštění.

První fotografie Terezy Hlůškové po propuštění. Zdroj: Extra.cz

První fotografie Terezy Hlůškové po propuštění. Zdroj: Extra.cz

Články, které by tě mohly zajímat