Právě vysíláme

Tereza Hlůšková plánuje očistit své jméno. Ve vězení jí vadily ještěrky

7. června 2022 13:12
Tereza Hlůšková plánuje očistit své jméno. Ve vězení jí vadily ještěrky

Tereza Hlůšková se z Pákistánu zpět do České republiky dostala už před více než měsícem. Zatímco zpočátku se bála vycházet z domu, nyní jí to už nečiní problém. Pobývá několik kilometrů od Uherského Hradiště, odkud pochází.

Tereza Hlůšková se po návratu z vězení snaží žít normálním životem. Ačkoliv se nejdříve před veřejností skrývala, dnes se nebojí vyjít ven. Aktuálně se snaží najít si práci a plánuje také očistit své jméno.

Jak uvedla pro expres.cz, vězení na ní žádné negativní důsledky nezanechalo. Pobyt v něm údajně zvládla jen díky své povaze. „Pravidelně jsem tam cvičila, četla knihy. Lidé kolem se ke mně chovali hezky. Hodně mi ale vadily ještěrky v cele, které na mě padaly ze stropu,“ prozradila serveru Hlůšková.

Hlůškovou pákistánští celníci zadrželi v lednu 2018 na mezinárodním letišti v Láhauru s devíti kilogramy heroinu. V březnu 2019 byla Češka odsouzena k trestu odnětí svobody v délce osmi let a osmi měsíců a k pokutě. Loni v dubnu se proti verdiktu odvolala; rozsudek byl podle ní v rozporu s fakty a nebyl podložen žádnými konkrétními důkazy. Soud jí loni v listopadu dal za pravdu.

Články, které by tě mohly zajímat