Právě vysíláme

Těsně před Vánocemi se opět uskuteční protesty proti zabíjení kaprů

18. prosince 2021 9:10
Těsně před Vánocemi se opět uskuteční protesty proti zabíjení kaprů

Součástí české štědrovečerní tabule byl odjakživa kapr. Právě s tím má ovšem hodně lidí problém a v několika městech se tedy budou konat protesty proti jejich zabíjení.

Protestní akce, které pořádá iniciativa Zvířata nejíme, vzbuzuje každý rok velké emoce a snad nikdy se nepodaří na tuto záležitost najít jednotný názor. Zatímco pro jednu skupinu lidí je totiž součástí štědrovečerní večeře kapr, pro jiné se jedná o zbytečné zabíjení a týrání těchto ryb. V několika českých městech se tedy těsně před vánočními svátky opět budou konat protestní akce, které budou probíhat tichou formou. Příchozí budou mít ústa zalepená černou páskou, čímž chtějí poukázat na to, že ryby nemohou křičet bolestí a strachem, i když jim je ubližováno. Akce pak ponese název Tiché uličky.

Cílem Tiché uličky je poukázat na kruté zacházení a zbytečné zabíjení kaprů, bytostí toužící po životě stejně jako každý z nás. Vánoce bývají označovány jako svátky míru, což bývá zcela v rozporu se štědrovečerní večeří. Řešením není dát si místo kapra jiné zabité zvíře. Existuje celá řada výborných rostlinných receptů, díky kterým nikdy nebylo jednodušší přejít na soucitný způsob života,“ uvádí podle serveru Refresher spoluzakladatelka iniciativy Zvířata nejíme.

Názor na to, zda kapr patří na štědrovečerní tabuli, si utvořte sami. Přejeme vám krásné prožití vánočních svátků, a pokud bude kapr součástí vaší hostiny, jistě nemusíte mít výčitky. Jestli ovšem souhlasíte s názorem iniciativy Zvířata nejíme, neváhejte protestní akce podpořit 😊.

Články, které by tě mohly zajímat