Právě vysíláme

Thajský král si udělal karanténu v německém luxusním hotelu. S sebou si vzal 20 žen!

1. dubna 2020 13:10
Thajský král si udělal karanténu v německém luxusním hotelu. S sebou si vzal 20 žen!

Jeho země bojuje s koronavirem, on se uchýlil do luxusní karantény v drahém hotelu. Thajský král Mahá Vatčirálongkón rozhodně není příklad panovníka, který za svou zemí stál za jakýchkoliv okolností.

Thajský král se v těchto těžkých časech rozhodl opustit svou vlast a odcestoval do Německa. Tam si pro sebe rezervoval celý luxusní hotel v letovisku Garmisch-Partenkirchen. Jelikož je v Německu zakázáno komerční ubytování v hotelech a penzionech, král musel mít zvláštní povolení od tamní městské rady. Výjimka mu ale byla udělena, protože podle radních jde o homogenní skupinu lidí, která nepředstavuje riziko, jelikož hotel neopouští.

O thajském králi se rozhodně nedá říct, že byl v domácí izolaci a stranil se lidí. Ačkoliv prý z hotelu nevychází, s sebou do Německa si přivezl služebnictvo a podle německého listu i 20 slečen, které se mu starají o zábavu. To, jestli se si král přivezl do Evropy i své čtyři manželky, není jasné.

Luxusní karanténa, kterou vladař zvolil, se pochopitelně Thajcům nelíbí a řada lidí panovníka kritizuje na sociálních sítích. Za urážky nebo kritiku monarchy přitom v Thajsku hrozí až patnáct let vězení.

 

Zdroj: Build

Články, které by tě mohly zajímat