Právě vysíláme

To je pořádný cvalík. Maminka porodila chlapečka vážícího dvakrát víc než klasický novorozenec

18. října 2021 14:27
To je pořádný cvalík. Maminka porodila chlapečka vážícího dvakrát víc než klasický novorozenec

Každá maminka vám jistě potvrdí, že porodit dítě rozhodně není nic snadného, zvlášť když je to na rozdíl od jiných novorozeňat pořádný cvalík.

Obvykle váží miminka po narození okolo tří kil. Čas od času se ovšem najde pořádný cvalík, který váží na novorozence tak moc, že už o něm i informují média. Pořádného cvaldu porodila i maminka ve Spojených státech. Její chlapeček Finnley totiž vážil neuvěřitelných 7 kilo a hned po narození se vešel do oblečení pro děti okolo šesti a devíti měsíců.

 

Maminka Cary a tatínek Tim věděli, že se jim narodí cvalda, ovšem i lékaři se spletli a předpokládali, že chlapeček bude mít nanejvýš 5 kilo. Když poté Finnley přišel na svět, první slova, která jeho otec vypustil z ústy byly: „Pane bože, ten je obrovský.“ I tak je pro něj ovšem chlapeček ten nejkrásnější na světě a je to jeho „malý medvídek“.

Finnley přišel pochopitelně na svět císařským řezem a jeho porodní lékař uvedl, že za 30 let své praxe nikdy nezažil většího novorozence. Porodnice dokonce musela pro chlapečka objednat i speciální velikost plenek, protože mu žádné provizorní nepadly.

 

Články, které by tě mohly zajímat