Právě vysíláme

To vás překvapí! Režisér LÁSKY NEBESKÉ prozradil, co by na kultovním filmu změnil

20. prosince 2019 14:10
To vás překvapí! Režisér LÁSKY NEBESKÉ prozradil, co by na kultovním filmu změnil

Komedie Láska nebeská patří mezi nejlepší film svého žánru a fanoušky baví už 16 let. Rovněž patří k vánoční klasice a řada z nás si bez něj neumí svátky představit.

Snímek, jenž zobrazuje různé druhy lásky, proslavil ty největší filmové hvězdy. Herec Bill Nighy, který dostal roli stárnoucího rockera, za ni dokonce dostal výroční cenu Britské filmové akademie a jeho kolega Hugh Grant stal miláčkem žen poté, co skvěle ztvárnil sympatického britského premiéra.

K filmu se nyní vyjádřil režisér Richard Curtis, který se k Lásce nebeské podílel i na scénáři a řekl, co by dnes při práci na ikonické komedii udělal jinak. „To je opravdu obtížná otázka. Myslím, že by ve filmu měli mít nazí lidé více oblečení,“ prohlásil a dodal, že by nahotu možná omezil i s ohledem na to, že v současné politicky korektní době by mohl mít problém s odhalováním herců a hlavně hereček.

Kolem Lásky nebeské koluje mnoho zajímavostí, které tvůrci v průběhu let postupně zveřejnili. Tak třeba Hugh Grant si v roli premiéra zábavně zatančil na schodech domu v Downing Street. Přitom se však právě této scéně po celou dobu bránil. Chtěl totiž premiéra hrát seriózně. Štáb jej pak přemluvil až v poslední den natáčení.

Richard Curtis

 

Zdroj: People

Články, které by tě mohly zajímat