Právě vysíláme

Tohle by se dnes už nestalo aneb 16 důkazů o tom, že dříve se děti vychovávaly úplně jinak!

10. května 2021 9:10
Tohle by se dnes už nestalo aneb 16 důkazů o tom, že dříve se děti vychovávaly úplně jinak!

Pokud byste se se svými prarodiči začali bavit na téma rodičovství, jistě by vám řekli, že dnes jsou děti vychovány úplně jinak než dřív. Před 50 a více lety totiž existovalo mnoho rodičů, kteří byli tak trochu pankáči a na své ratolesti aplikovali lehčí formu sparťanské výchovy. Nevěříte? Naše fotografie vám to dokáže!

Mnoho lidí tvrdí, že dnešní matky jsou až příliš úzkostlivé a o své děti se přehnaně bojí. Odmítají očkování, nedovolují dětem sladkosti, krmí je pouze rostlinnou stravou a podobně.

Ne vždy ovšem byly matky takové přehnané pečovatelky. V 50. a 60. letech byly mámy ke svým dětem velmi benevolentní a řada z nich jim dovolovala věci, které by dnešní mámy ani ve snu nenapadly. Na serveru BoredPanda se objevila série fotografií, které dokazují, že výchova tehdy byla opravdu jiná.

Kdo by dnes dovolil dát malému chlapci do rukou cigaretu, tak jako německému princi Alexandrovi v roce 1955? Nebo kdo by vzal batole na hudební festival a uložil ho do papírové krabice, tak jako za éry hippies? Podívejte se do naší galerie a žasněte nad tím, že naše babičky si prošly opravdu zcela jiným dětstvím. To, jestli bylo správné, či špatné, necháme na vás.

Zdroj: BoredPanda

Články, které by tě mohly zajímat