Právě vysíláme

Tohle je nová nejstarší matka světa. Neuvěříte, v kolika letech se jí podařilo otěhotnět

20. října 2021 13:10
Tohle je nová nejstarší matka světa. Neuvěříte, v kolika letech se jí podařilo otěhotnět

V kterém věku je normální přivést na svět dítě a kdy už je to nepřijatelné? Dnes vám představíme momentálně nejstarší matku světa, kterou společnost jasně kritizuje.

Jivunben RabariIndie je sedmdesátiletou ženou, která na svět přivedla své první dítě. Stala se tak nejstarší matkou na světě, přičemž jejímu manželovi je dokonce o pět let více. Manželé spolu žijí 45 let a žena si potomka celý život přála, měla ovšem problémy s početím. Díky umělému oplodnění se jí to ale na sklonku života podařilo. Dítě bylo přesněji počato tzv. metodou IVF – jedná se o umělé oplodnění, které umožňuje, že vajíčko dokáže splynout se spermií mimo tělo. To, že žena otěhotněla, považují lékaři za velký zázrak. V Indii přitom tuto metodu podstoupilo více žen ve věku 50 – 65 let.

Indka je sice šťastná, že se konečně dočkala vytouženého miminka, ovšem je otázkou, jak dlouho si dítě užije. Společnost pak její rozhodnutí stát se v takto vysokém věku matkou spíše kritizuje. Jaký názor máte vy? Dejte nám vědět do komentářů.

 

Články, které by tě mohly zajímat