Právě vysíláme

Tohle nevyšlo! Chtěl dokázat, že Země je plochá a zemřel v podomácku vyrobené raketě

24. února 2020 13:10
Tohle nevyšlo! Chtěl dokázat, že Země je plochá a zemřel v podomácku vyrobené raketě

Tenhle chlapík asi musel vypadnout z nějaké bizarní grotesky. Jinak si jeho počínání zkrátka nejde vysvětlit. Chtěl totiž vyletět do vesmíru v podomácku vyrobené raketě, aby dokázal, že Země je plochá. Při startu však zemřel…

Za svoje přesvědčení se nebál položit život. Čtyřiašedesátiletý Mike Hughes měl přezdívku Šílený Mike právem. Na svém podomácku vyrobeném stroji chtěl vyletět do výšky 1 500 metrů. V loňském roce se mu sice podařil let do výšky 600 metrů, nyní však krátce po startu zemřel.

Věnoval tomu poslední léta života

Američan věnoval vývoji stroje poslední léta svého života a investoval do něj kolem 18 tisíc dolarů, tedy asi 400 tisíc korun. Chtěl s tímhle neortodoxním létacím prostředkem doletět až do vesmíru, kde chtěl pořídit fotografie dokazující fakt, že Země je plochá.

Mike Hughes

Při nepovedeném startu se na stroji měly uvolnit záchranné padáky a raketa se zřítila k zemi. Hughes byl na místě mrtvý. Američan nevěřil žádnému z vědeckých důkazů a snímků, které vypovídaly o tvaru Země. Naopak byl přesvědčen o tom, že jde o celosvětovou konspiraci.

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat