Právě vysíláme

Tragédie na place: Herec Alec Baldwin nešťastnou náhodou zastřelil kameramanku a postřelil režiséra

22. října 2021 8:13
Tragédie na place: Herec Alec Baldwin nešťastnou náhodou zastřelil kameramanku a postřelil režiséra

Americký herec Alec Baldwin při natáčení westernu Rust patrně nešťastnou náhodou zastřelil hlavní kameramanku a postřelil režiséra filmu Joela Souzu. S odvoláním na policii o tom dnes informoval server Variety. Podle vyšetřovatelů střílel ze zbraně, která sloužila jako rekvizita.

Postřelena byla 42letá kameramanka Halyna Hutchins, která byla z odlehlé lokace vrtulníkem převezena do nemocnice ve zhruba 70 kilometrů vzdáleném městě Albuquerque. Tam svým zraněním podlehla. Zraněného 48letého režiséra převezla ambulance do nemocnice do Santa Fe, kde je na jednotce intenzivní péče.

Úřad šerifa v Santa Fe uvedl, že v souvislosti s incidentem nebyl nikdo zatčen a nebyla vznesena žádná obvinění. Detektivové zahájili vyšetřování a vyslýchají svědky.

Halyna Hutchins

Rust je westernový snímek z pera režiséra Souzy, na kterém se jako koproducent podílí i Baldwin. Herec známý z filmů Manželství, Podnikavá dívka či Beetlejuice ve westernu obsadil roli psance Harlanda Rusta, který přispěchá na pomoc svému 13letému vnukovi odsouzenému na smrt.

Po sociálních sítích kolují fotografie, co zachycují Baldwina jen krátce po výslechu, herec nejprve telefonoval, pak musel odejít stranou, kde se v předklonu vzpamatovával z tragického incidentu.

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat