Právě vysíláme

Smutná zpráva. Zemřel KAREL GOTT!

2. října 2019 10:20
Smutná zpráva. Zemřel KAREL GOTT!

Tragická zpráva zdrcujícím způsobem zasáhla celý český národ.

Ve věku 80 let zemřel v úterý krátce před půlnocí zpěvák Karel Gott. Zemřel doma v kruhu své rodiny, řekla dnes ČTK jeho manželka Ivana Gottová. Gott v polovině září oznámil, že trpí akutní leukémií a ambulantně se léčí ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Se zdravotními problémy bojoval i v roce 2016.

„S nejhlubším zármutkem v srdci oznamuji, že nás včera (v úterý), krátce před půlnocí, po těžké a dlouhé nemoci, opustil můj milovaný manžel Karel Gott. Odešel doma, v tichém spánku, v kruhu své rodiny,“ sdělila Gottová.

Božský Kája

Skoro tři stovky alb, desítky milionů prodaných desek, dvaačtyřicet ocenění Zlatý slavík (poslední z předloňska). Karel Gott je a bude ikonou české hudební scény, která na domácí půdě nemá konkurenci. Během své šedesátileté kariéry nazpíval Božský Karel desítky hitů, z nich většinu složil jeho přítel, již zesnulý Karel Svoboda. Za všechny jmenujme třeba Lady Carneval (1968), Kávu si osladím (1972), Kdepak, ty ptáčku, hnízdo máš (1973) či Když muž se ženou snídá (1992).

Zpěvák se proslavil i v Německu či Rakousku a jeho početnou fanouškovskou základnu tvoří publikum všech věkových kategorií.

Ač zůstával dlouho svobodným, ženám se nevyhýbal. Z krátkých známostí se mu narodila dcera Dominika (1973), která nyní žije ve Finsku, a Lucie (1987). Gott se oženil až v lednu 2008, kdy si v Las Vegas vzal o třicet sedm let mladší Ivanu Macháčkovou. Páru se narodily dcery Charlotte Ella (2006) a Nella Sofie (2008). S prvně jmenovanou dcerou, která hudební talent po otci nezapře, nazpíval Karel Gott nedávnou duet Srdce nehasnou.

V listopadu 2015 bylo zpěvákovi diagnostikováno nádorové onemocnění mízních uzlin. Gott se podrobil úspěšné léčbě a započal postupný comeback. V květnu 2017 udělal radost všem svým fandům, když uspořádal koncert na velkém pódiu Karel Gott still aLIVEDivadle Hybernia.

Nedávné zdravotní komplikace, které vyústily v zápal plic a vedly ke zrušení naplánovaných vystoupení Karla Gotta, byly příčinou vážných obav o zpěvákovo zdraví. Ty se bohužel ukázaly být více než oprávněné, když začátkem září pronikla na veřejnost zpráva o akutní formě leukémie, která u Karla Gotta propukla.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat