Právě vysíláme

Tragédiemi opředený hotel Cecil se pravděpodobně dočká znovuotevření

28. února 2021 9:10
Tragédiemi opředený hotel Cecil se pravděpodobně dočká znovuotevření

Hotel Cecil, ve kterém se v minulosti stalo spoustu tragických událostí, se s největší pravděpodobností dočká znovuotevření. Pokud vše půjde dobře, mohli by do něj hosté zavítat už na konci letošního roku.

Slavný hotel Cecil ležící v losangeleském Downtownu byl otevřený v roce 1924. Během svého fungování přivítal desetitisíce hostů, stal se ale také místem, které kvůli mnoha tragédiím obcházejí lidé raději obloukem.

Pouhá tři léta po otevření se v hotelu zabil Percy Ormond Cook, o čtyři roky později v něm pak na otravu zemřela W. K. Norton. V dalších letech v něm mělo spáchat sebevraždu několik dalších lidí a došlo v něm také k několika vraždám. V roce 1944 vyhodila devatenáctiletá matka z okna své novorozené dítě, o tři roky později si do něj zašla den před smrtí na skleničku herečka Elizabeth Short, o níž byl později natočený film Černá Dahlia, v 60. letech pak našel personál na pokoji ubodaného muže.

Před pár týdny pak společnost Netflix pustila ven dokumentární sérii pod názvem Crime Scene: The Vanishing At The Cecil Hotel, která o jednotlivých tragédiích pojednává. Její součástí bude také záhadná smrt Elisy Lam, jejíž tělo našli vyšetřovatelé v nepřístupné nádrži na vodu na střeše hotelu poté, co si hosté začali stěžovat na nízký tlak vody a její divnou chuť.

Pochybná pověst hotelu, který se nyní jmenuje Stay On Main podle ulice, na níž sídlí, se touto událostí ještě prohloubila. Od roku 2017 v něm probíhá rekonstrukce, která, zdá se, by měla být u konce. Hosté se v něm nově dočkají posilovny nebo střešního bazénu.

Zdroj: Tyla, ShutterStock

Články, které by tě mohly zajímat