Právě vysíláme

Transgender muž, kterému doktoři řekli, že nikdy nebude mít děti, porodil zdravého chlapečka

8. března 2019 15:10
Transgender muž, kterému doktoři řekli, že nikdy nebude mít děti, porodil zdravého chlapečka

Když Wyleymu začalo růst břicho, myslel si, že pouze přibírá na váze. Doktoři mu přece řekli, že otěhotnět nemůže z důvodu mnoholeté hormonální terapie. Jenže jak už to tak bývá, život si pro nás chystá různá překvapení.

Osmadvacetiletý Wyley Simpson z Texasu se údajně narodil ve špatném těle – jako dívka. Už jako malý zjistil, že se cítí být více mužem, a že v hlavě de facto mužem již je, a tak se rozhodl podstoupit hormonální léčbu. Během transformace na muže mu bylo řečeno, že otěhotnět nemůže, že to zkrátka v jeho případě není možné. Se svým snoubencem proto provozoval nechráněný sex, no a ejhle! Nemožné se stalo možným.

Wyley Simpson

Je to zvláštní že? Některé páry se snaží o početí potomka dlouhé roky a stejně se jim ne a ne zadařit a některým se to povede bez problém, aniž by o to usilovali. V případě Wyleyho a jeho partnera přišlo těhotenství z čistajasna jako velké překvapení a jelikož by se tato šance nemusela již nikdy opakovat, rozhodl se pár vkročit do rodičovství.

„Když jsem se to dozvěděl, byl jsem opravdu hodně naměkko. Nečekal jsem to, rozbrečel jsem se. Porodit dítě jako transgender muž nese obrovské stigma. Vyslechl jsem si nespočet agresivních a zlých komentářů od jiných lidí a dost mi to psychicky ublížilo. Ale vše stálo za to, nelituji vůbec ničeho, protože se nám narodil krásný Rowan a milujeme ho od prvního momentu,“ říká již jako hrdý tatínek Wyley Simpson.

Wyley, který má stále ženské reprodukční orgány, nejdříve nechtěl podávat žádné rozhovory médiím, jelikož se obával nenávistných reakcí.

Popravdě nemusíte souhlasit s mnoha věcmi týkajících se tohoto zvláštního druhu rodičovství, ale v konečné fázi, jejich dítě má milující rodinu a domov a to by mělo být nejdůležitější.

Wyley s partnerem a novorozeným synkem

Zdroj: thehooksite.com

Káčin zápisník: 10 věcí, který by bezdětný lidi neměli říkat dětným kamarádům

Články, které by tě mohly zajímat