Právě vysíláme

Turisté si v ČERNOBYLU pořizují nevhodné fotografie! Mějte úctu k obětem, prosí autor seriálu

14. června 2019 14:10
Turisté si v ČERNOBYLU pořizují nevhodné fotografie! Mějte úctu k obětem, prosí autor seriálu

Jak už jsme vás informovali, místo jaderné havárie v Černobylu se stalo díky stejnojmennému seriálu vyhledávanou destinací a turisté hojně vyráží na Ukrajinu do města Pripjať či do uzavřené zóny přímo v Černobylu. Někteří lidé však nemají vůči této ohromné tragédii žádný respekt a na místě si pořizují nevhodná selfie.

Ačkoliv žádné přímé nebezpečí návštěvníkům nehrozí, někteří odborníci varují, že se ve městě a v okolí elektrárny může vyskytovat zvýšená radiace mnoho dalších let. Turistům je to zjevně jedno a na místo vyráží i se svými rodinami. Někteří z nich tam dokonce i pořizují veselé fotografie, na kterých nevhodně pózují například před zrezivělým autobusem či v samotné kontrolní místnosti vybuchlého reaktoru č. 4. Jedna žena se dokonce nebála v Černobylu svléknout a pořídila si z místa fotografii s holým pozadím. Když poté snímek ukázala na Instagramu, sklidila velkou kritiku za to, že kvůli lajkům zneuctila památku obětí.

Několik nevhodných fotografií se dostalo i k autorovi seriálu Černobyl Craigu Mazinovi. Ten proto na svém Twitteru proto poprosil všechny další turisty, aby nezapomínali, jaká tragédie se na místě odehrála a dodrželi pietu vůči všem obětem.

Podívejte se na ukázku fotografií, které lidé v Černobylu pořizují. Co si o nich myslíte?

 

 

Zdroj: Newsweek

Články, které by tě mohly zajímat