Právě vysíláme

Tvrdá šikana v hokejových šatnách! Junioři mučili a sexuálně zneužívali nováčky

24. června 2020 14:10
Tvrdá šikana v hokejových šatnách! Junioři mučili a sexuálně zneužívali nováčky

Probíhá v hokejovém prostředí tvrdá šikana, která byla řadu let přehlížena? Vypadá to, že ano! Dva hokejisté totiž podali minulý týden hromadnou žalobu proti juniorským ligám, že nezabránily „soustavnému trýznění. šikaně, psychickém verbálním a fyzickým útokům, sexuálnímu obtěžování a sexuálním útokům“.

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Daniel Carcillo společně s bývalým juniorským hokejistou Garettem Taylorem podali hromadnou žalobu proti kanadským juniorským ligám. Carcillo tvrdí, že byl svědkem toho, že nováčci byly vystavováni soustavné šikaně, která obsahovala i sexuální útoky. Podle slov Carcilla a Taylora byli začínající profesionální hokejisté nuceni jíst z mrazícího boxu, kde byly potraviny postříkané močí a slinami. Nováčci navíc i často museli vlézt nazí do sprchy a starší hráči na ně plivali a močili.

Šikana přerůstala i v sexuální obtěžování a nováčci si opravdu zažili peklo. Hráči jim totiž strkali do řitních otvorů hokejky, nutili je před ostatními masturbovat a převlékat se do ženských šatů. Hokejista Ryan Munce slova svých kolegů potvrdil a dodal, že období strávené v juniorské lize pro něj bylo velmi stresující a muž několikrát uvažoval i o sebevraždě. Všichni tři hráči navíc tvrdí, že o šikaně věděli i trenéři, kteří se ale nikdy svých svěřenců nezastali.

Žaloba je vedena proti čtyřem kanadským juniorským ligám: the Canadian Hockey League, the Western League, the Ontario Leaguethe Quebec League. Odehrávat se měla na v letech 2001 a 2002.

 

 

Zdroj: thehockeynews.com

Články, které by tě mohly zajímat