Právě vysíláme

U Olomouce se topila žena, zachraňovala svého psa

18. února 2022 16:50
U Olomouce se topila žena, zachraňovala svého psa

Ženu v bezvědomí vytáhli dnes vpodvečer policisté z řeky Bystřičky u splavu v Bystrovanech u Olomouce. Policisté ihned zahájili její resuscitaci, poté ji předali do péče záchranářů, informovala dnes ČTK policejní mluvčí Miluše Zajícová. Podle svědků se snažila z Bystřičky zachránit svého psa, další lidé se v řece již nenacházeli.

Událost se odehrála dnes v podvečer. „Na místo události byly ihned vyslány hlídky, které přijely na uvedené místo a z řeky policisté vytáhli ženu v bezvědomí. Ihned zahájili její resuscitaci a pokračovali v ní až do příjezdu záchranářů, kteří si ji následně převzali do své péče a dál pokračovali v oživování. Žena s obnovenými životními funkcemi byla převezena do nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí.

Hasiči s policisty na člunu poté propátrávali dál řeku, zdali se tam nenachází další možná osoba. To se naštěstí nepotvrdilo, uvedla mluvčí. „Šetřením na místě a na základě sdělení svědka události měla žena spadnout do řeky poté, co se snažila z vody vytáhnout svého psa,“ dodala mluvčí. Další okolnosti případu policisté i nadále vyšetřují.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat