Právě vysíláme

Učitel vzal žáky na striptýz a popíjel s nimi alkohol. Nyní ho potkal tříletý zákaz vykonávání profese

25. dubna 2021 15:10
Učitel vzal žáky na striptýz a popíjel s nimi alkohol. Nyní ho potkal tříletý zákaz vykonávání profese

Tříletý zákaz výkonu učitelské profese si vysloužil učitel informatiky ze soukromé školy v severní Anglii, který se na školním výletě opil, vyhrožoval studentům a některé z nich vzal na striptýz. Kvůli nepřijatelnému chování při výpravě do Kostariky v roce 2019 o tom rozhodla přestupková komise.

Pětapadesátiletý Richard Glenn si v červenci roku 2019 zadělal na pořádný průšvih. Při školním výletu do Kostariky vzal studenty ve věku od 16 do 18 let na striptýz, sám se opil a svlékal se před další pedagožkou. Vedoucí výletu ho po šesti dnech poslala domů.

Nyní ho za jeho chování stihl trest. Podle komise toto chování zahrnovalo popíjení alkoholu se studenty, ačkoliv některým ještě nebylo 18, vyhrožování jednomu ze studentů, že mu „ukopne hlavu“, a dalšímu, že ho zabije.

„Já nebudu mít potíže, to ty budeš mít potíže,” oznámil prý zase jinému žákovi. K dalšímu se choval agresivně a následně ho políbil na čelo s tím, že „je v pohodě”.

Učitel si prý své chování pro opilost nepamatuje, ale za vše se omluvil. Nyní tři roky nebude moct vykonávat profesi pedagoga, poté si bude moct požádat o ukončení zákazu provozovat své povolání.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat