Právě vysíláme

Učitelka ve školce roztomilým způsobem dětem ukázala, jak se správně utřít po toaletě. Internet ji za to chválí!

18. října 2019 13:10
Učitelka ve školce roztomilým způsobem dětem ukázala, jak se správně utřít po toaletě. Internet ji za to chválí!

Ve školce by se děti měli naučit základní dovednosti jako zavázat si tkaničku, umět poprosit a poděkovat a zvládat komunikaci v kolektivu. Jedna z učitelek mateřské školy vzala výchovu předškolních dětí opravdu zodpovědně a její způsob výuky je nyní hitem internetu.

Na Twitteru se objevilo video, které dokazuje, jakým způsobem se ve školce mohou učit základní hygienické dovednosti. Učitelka totiž chtěla dětem ukázat, jak si mají po vykonání velké potřeby správně utřít pozadí, a proto si je posadila do řady a sama si na tělo umístila dva nafouknuté balónky, které měli znázorňovat právě pozadí. Před dětmi pak ukázala, jak správně se po vykonání potřeby utřít a samotní žáčci na sobě rovněž měli přivázané balónky.

Když se video dostalo na sociální sítě, ihned se stalo virální. A ačkoliv je učitelčin způsob výuky neobvyklý, většina on-line světa je shoduje na tom, že rozhodně není na škodu, když se to tří až pětileté děti naučí. A i když by tyto základní hygienické dovednosti měly děti naučit rodiče, způsob, jakým to učitelka žáčkům vysvětlila, je dobře zvolený, a navíc poměrně roztomilý. Co na to říkáte vy?

 

Zdroj: BoredPanda

Články, které by tě mohly zajímat