Právě vysíláme

„Udělám ti malé černoušky.“ Další dívky popsaly hrozivé zkušenosti s Dominikem Ferim

11. června 2021 12:10
„Udělám ti malé černoušky.“ Další dívky popsaly hrozivé zkušenosti s Dominikem Ferim

Koncem května přinesl Deník N a web A2Alarm důležité svědectví dívek, na které měl vyvíjet sexuální nátlak dnes již bývalý poslanec Dominik Feri. Po jeho zveřejnění se pak ve společnosti znovu začalo mluvit o sexuálním násilí na ženách a postupně se ozývaly další a další ženy a dívky, které rovněž mají s Dominikem špatnou zkušenost. Nyní byl proto zveřejněn druhý díl článku.

Novinářům Apoleně Rychlíkové a Jakubovi Zelenkovi se po zveřejnění prvního článku ozvalo několik mladých žen, které konečně nalezly odvahu přiznat, co s mladou politickou hvězdou prožily. Jednou z nich je i podle článku Monika, co s Ferim zažila nepříjemný incident v době, kdy jí bylo teprve 16 let.

Monika přijela za Ferim do Prahy a strávili spolu večer ve vinárně. Dívka uvedla, že nakonec šla s Dominikem do jeho bytu a Feri ji měl opakovat, že je mladá, naivní a to díky tomu, že je v jeho společnosti, by si měla připadat speciální. Feri se jí pak začal dotýkat a dívka jej odmítla. Poté se rozhodla jít domu a těsně před odchodem jí bývalý politik nabídl láhev pití. Co bylo dál, už si dívka nepamatuje. Podle své výpovědi se ovšem probudila nahá v jeho posteli. „Pak jsem ležela, nic jsem neříkala, byla jsem ztuhlá a strašně jsem se bála. V hlavě jsem měla myšlenky na to, že to aspoň bude rychle za mnou. Nedokázala jsem ale ovládnout tělo, jen jsem se lepila na studenou zeď, abych od něj byla co nejdál, ale on mě držel a osahával. Ani nevím, jestli jsme měli sex. Rozhodně vím, že mi do intimních míst strkal prsty, že na mě sahal, sahal na mě několikrát za tu noc,“ řekla novinářům.

Své si s Ferim zažila i Julie. S Dominikem přišla do bližšího kontaktu na narozeninové oslavě a dotyčný v její blízkosti prohodil několik nevhodných poznámek týkající se jejího vzhledu. „Říkal mi, že jsem hot jak prase, mám dobrý prsa,“ řekla Julie s tím, že Feriho poslala do „určitých míst“. Ani to mu však nestačilo a pokračoval dál s nevhodnými poznámkami. Celou dobu ji pak na večírku osahával, lákal k sobě do bytu a šeptal do ucha, že jí „udělá malé černoušky“. Celá nepříjemná situace pak skončila díky tomu, že se dívce podařilo večírek včas opustit. Julie navíc uvedla, že ačkoliv bylo Feriho chování opravdu nepřípustné, na oslavě se nenašel nikdo, kdo by ho zastavil.

Apolena Rychlíková a Jakub Zelenka tvrdí, že psané konverzace mezi Ferim a dívkami viděli a jejich zdroje jsou ověřené i blízkým okolím zpovídaných dívek. Redakce posléze kontaktovaly i samotného Feriho a žádaly o jeho vyjádření. V něm pak dnes již ex hvězda TOP 09 uvedla, že nadále odmítá jakékoliv sexuální násilí z jeho strany a nic neví ani o omamných látkách. „Vaši otázku s omamnými látkami pokládám za absurdní a nařčení v ní zmíněná zásadně odmítám. S ohledem na skutečnost, že nejsem ve veřejné funkci a že policie podle svého vyjádření věc prověřuje, se nebudu více vyjadřovat,“ napsal novinářům v SMS zprávě.

 

Články, které by tě mohly zajímat