Právě vysíláme

Uklízeči ulic v Číně musí nosit náramky, které sledují jejich práci. Pokud si dají větší pauzu, mají průšvih!

21. dubna 2019 14:10
Uklízeči ulic v Číně musí nosit náramky, které sledují jejich práci. Pokud si dají větší pauzu, mají průšvih!

Uklízeči v čínském městě Nanking to rozhodně nemají jednoduché. Nejenže dělají práci, která je velmi špatně finančně ohodnocena, ale ještě jsou nuceni nosit zařízení, které monitoruje prakticky každý jejich krok! Jak fungují náramky, které mají připevněné na rukou?

Britský web DailyMail informuje, že uklízeči v ulicích Nankingu musí nosit zařízení podobné smart hodinkám, které funguje jako GPS navigace a přesně ukazuje polohu, kde se daný pracovník právě nachází. Náramky navíc dokáží zaměstnavatele upozornit na to, když uklízeč nic nedělá a po dvaceti minutách „lenošení“ uklízeči napíšou, že porušuje pracovní morálku a musí ihned znovu pracovat.

Speciální náramky nosí podle DailyMail až 500 zaměstnanců. Všechny přístroje jsou pak přesměrovávány do takzvaného „velitelského centra“ společnosti, kde se na velké obrazovce zobrazuje desítek teček, které přesně ukazují, kde se jednotlivý zaměstnanec nachází.

Podle zaměstnavatele Yanga Haipinga mají sledující náramky zvýšit produktivitu práce a zároveň zajistit bezpečnost zaměstnanců. S tím však rozhodně nesouhlasí několik organizací bojující za lidská práva, které se domnívají, že jde o omezování osobní svobody a sledování občanů doslova na každém kroku.

S nošením náramků nesouhlasí ani někteří samotní uklízeči. Jeden z bývalých zaměstnanců společnosti dokonce tvrdí, že ho jedna ze spojovatelek dokonce přes GPS navigaci nutila procházet znovu ulice, které už byly dávno čisté.

 

 

Zdroj: DailyMail

Články, které by tě mohly zajímat