Právě vysíláme

Ukončí Elon Musk světový hladomor? Ať mi OSN sdělí, jak to udělá, a dám jim 6 miliard, uvádí miliardář

1. listopadu 2021 14:31
Ukončí Elon Musk světový hladomor? Ať mi OSN sdělí, jak to udělá, a dám jim 6 miliard, uvádí miliardář

Mohl by Elon Musk ukončit světový hladomor? To je otázka, která vyvolala velkou diskuzi na sociální síti Twitter.

Elon Musk je aktivním uživatelem Twitteru, kde pravidelně vyjadřuje své názory. Nyní majitel společnosti Space X zareagoval na prohlášení Davida Beasleyho, ředitele Světového potravinového programu OSN, a vyvolal tím velké pozdvižení. Basley totiž podle staršího článku pro zpravodajský web CNN řekl, že pouhá 2 % majetku miliardáře Elona Muska, která se rovnají cca 6 miliardám dolarů, by mohla pomoci ukončit světový hladomor. Jak pak na toto zareagoval právě Musk?

 

„Když mi OSN tady na Twitteru vysvětlí, jak 6 miliard ukončí světový hladomor, prodám akcie Tesly a peníze pošlu,“ napsal miliardář s tím, že by rád znal detailní financování projektu. Basley pak na jeho tweet reagoval, že zpráva, ve které web CNN informuje o jeho citaci, byla špatně formulována. „Šest miliard dolarů nevyřeší světový hlad, ale zabrání geopolitické nestabilitě, masové migraci a zachrání 42 milionů lidí, kteří jsou na pokraji vyhladovění. Jedná se o neočekávanou krizi vyvolanou koronavirem, konflikty a klimatickou změnou,“ napsal.

Funkcionář OSN pak samotného Muska stejně vyzval k pomoci: „S vaší pomocí dokážeme přinést naději, vybudovat stabilitu a změnit budoucnost. Není to tak komplikovaná záležitost jako vaše raketa Falcon Heavy(nosný raketoplán společnosti Space X, kterou Musk vlastní – poznámka redakce), je zde však v sázce až mnoho na to, abychom se o tom nepobavili. Řekněte, a sedám hned na další let a poletím za vámi.“

Články, které by tě mohly zajímat