Právě vysíláme

Ukrajinský fotbalista Jarmolenko se vysmál Ronaldovi. Vyzval Coca–Colu a Heineken ke spolupráci

19. června 2021 13:10
Ukrajinský fotbalista Jarmolenko se vysmál Ronaldovi. Vyzval Coca–Colu a Heineken ke spolupráci

Coca–Colová rošáda na EURO nekončí. Na gesto Cristiana Ronalda, který dal na tiskové konferenci nápoj ze stolu a místo něj postavil vodu, navázal Ukrajinec Andrij Jarmolenko, jenž naopak firmu i se značkou Heineken vyzval ke spolupráci.

Přestože je Cristiano Ronaldo zatvrzelým odpůrcem slazených nápojů, svým gestem na pozápasové tiskové konferenci na EURO mnohé překvapil. Ze stolu totiž sundal dolů nápoj Coca–Cola, který vyměnil za obyčejnou vodu a k jejímu pití také všechny přítomné vyzval.

Krátce na schoval ze stolu láhev piva francouzský záložník Pogba, a to proto, že muslimové nemohou pít alkohol. Když se pak ruského trenéra Stanislava Čerčesova novináři zeptali, co na kauzu říká, odpověděl rovněž gestem. Jednu z nápoje Coca–Cola si otevřel a napil se.

Podobně reagoval také ukrajinský fotbalista Andrij Jarmolenko, jenž naopak jak značce Coca–Cola, tak Heikenen, nabídl spolupráci. „Viděl jsem, jak láhve Ronaldo nedávno odložil pryč. Já je naopak posunu sem dopředu, Coca–Cola sem a Heineken sem. Ozvěte se mi,“ uvedl smějící se hráč.

EURO po gestech Ronalda a Pogby vyzvalo hráče, aby ze stolu již lahve s nápoji neschovávali. V případě těchto značek jde o hlavní sponzory fotbalového šampionátu, a například po reakci Ronalda klesla hodnota společnosti Coca–Cola během hodiny o v přepočtu asi 84 miliard korun.

Články, které by tě mohly zajímat