Právě vysíláme

Ukrajinský prezident Zelenskyj promluví k Česku na Václavském náměstí

3. března 2022 16:27
Ukrajinský prezident Zelenskyj promluví k Česku na Václavském náměstí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj zítra promluví k Evropě, a to prostřednictvím telemostu. Proslov bude vysílán živě na Václavském náměstí v Praze.

Sdružení Milion chvilek pro demokracii pořádají ve spojení s dalšími organizacemi napříč celou Evropou demonstraci na podporu Ukrajiny.Na zítřejší akci zajistili exkluzivního řečníka. Součástí demonstrace bude i projev prezidenta Ukrajiny, který po vypuknutí ruské invaze neopustil zemi a stal se ukrajinským symbolem odporu.

Akce s názvem „We all stand with Ukraine: Evropa stojí za Ukrajinou” začne v 18 hodin na Václavském náměstí v Praze. Prezident Zelenskyj se k protestu připojí online prostřednictvím telemostu mezi 18. až 19. hodinou. „Přijďte si na Václavák vyslechnout jeho poselství z obléhaného Kyjeva,“ uvedl Milion chvilek v pozvánce na Facebooku.

Zelenskyj kromě očekávaného vzkazu občanům promluví také o aktuální situaci na Ukrajině. „Očekáváme vzkaz Evropě. Pan prezident promluví v angličtině, proslov bude hned potom přeložen divákům do češtiny,” uvedla Aneta Králová z Milionu chvilek pro demokracii.

Články, které by tě mohly zajímat