Právě vysíláme

Umělec PASTA ONER nezvládl kritiku svého díla s VÁCLAVEM HAVLEM. Urážel vzhled i národnost mladých slečen!

17. listopadu 2019 12:10
Umělec PASTA ONER nezvládl kritiku svého díla s VÁCLAVEM HAVLEM. Urážel vzhled i národnost mladých slečen!

Každý umělec se musí smířit s tím, že jeho dílo se nemusí líbit úplně všem. Pokud se k němu tedy dostane kritika, měl by na ní umět adekvátně reagovat. Právě to ovšem český umělec Pasta Oner naprosto nezvládl!

Česká verze prestižního časopisu Vogue se rozhodla oslavit 30. výročí od Sametové revoluce a oslovila čtyři české umělce, kteří na toto téma vytvořili speciální obálku. A byl to právě Pasta Oner, jenž přepracoval snímek bývalého prezidenta Václava Havla a zobrazil ho s tetováním na obličeji s tím, že ho takto chce víc přiblížit mladým lidem.

Ne všem se ovšem jeho nápad líbil a když poté Vogue zveřejnil obálku na Instagramu, objevilo se pod příspěvkem mnoho komentářů o tom, že Pasta tímto způsobem odkaz Václava Havla dehonestuje.

Pasta Oner kritiku neunesl a převážně do slečen, kterým se jeho dílo nelíbí, se pustil opravdu nevybíravým způsobem. Na svůj Instagram totiž natočil Insta Stories, kde naráží na jejich vzhled a u některých dokonce i na národnost. „Jsem strašně rád, že ta svoboda nám přinesla mimo jiné i to, že lidi se prostě nebojí jít s kůží na trh, a i když vypadají jak košťata, tak to prostě veřejně vystavujou. Převážně jde o mladé slečny, děvčata, který mají na všechno názor, samozřejmě správný. A tahleta děvčata spojuje několik věcí. Je mi to moc líto, holky, ale většinou jste strašně ošklivý. S tím už nejde nic dělat, to prostě příroda tak nadělila,“ řekl Pasta a server Refresher dokonce získal vyjádření slečny Elizavety Gvozdevové, kterou umělec ve zprávách nazval „ruskou svoločí“.

Časopis Vogue na celou situaci reagoval až o několik dní později a jeho šéfredaktorka Andrea Běhounková napsala, že Pastova reakce byla hloupá a neadekvátní. Přesto jí ale prý mrzí, že celá situace zastínila skutečnou podstatu oslav 17. listopadu. Samotný Pasta Oner si pak sice Stories smazal, ale za své chování se neomluvil.

 

Zdroj: Instagram, Refresher

 

Články, které by tě mohly zajímat