Právě vysíláme

Unavená matka zveřejnila dopis pro svého manžela. Řada rodičů jí za to tleská!

26. listopadu 2019 12:10
Unavená matka zveřejnila dopis pro svého manžela. Řada rodičů jí za to tleská!

Ačkoliv se nám blíží ke konci rok 2019, stále mnoho mužů žije s tím názorem, že o děti a domácnost by se měly postarat především ženy. Mnohdy pak ale právě tento přístup rodiny postupně ničí maminky se pod náporem povinností hroutí.

Matka dvou malých dětí Celeste Erlach z USA napsala otevřený dopis svému manželovi, ve kterém se svěřuje se svým vyčerpáním a prosí ho o více pomoci v domácnosti. S jejími slovy se pak na internetu ztotožnila většina matek, které přesně ví, čím si Celeste prochází.

Celeste požádala manžela, aby alespoň na dvacet minut pohlídal jejich miminko, aby si mohla odpočinout. Po pár minutách ovšem muž přinesl brečící matce dítě zpátky s tím, že jeho pláč nezvládá. Celeste se tedy samozřejmě o děťátko postarala, ale hned druhý den napsala manželovi dopis, ve kterém se vypsala ze všech svých pocitů.

„Minulá noc pro tebe byla těžká. Požádala jsem tě, abys pohlídal miminko, abych si mohla jít brzy lehnout. Miminko brečelo. Doslova kvílelo. Slyšela jsem ho až o patro výš a můj žaludek se z toho zvuku kroutil. Přemýšlela jsem, jestli mám jít dolů a pomoct ti, nebo jen zavřít dveře, abych mohla získat trochu zoufale potřebného spánku. Zvolila jsem to druhé. Přišel jsi o dvacet minut později i s miminkem, které stále křičelo. Položil jsi dítě do postýlky a posunul postýlku blíž ke mně, jasné gesto značící, že jsi s péčí o něj skončil. Chtěla jsem na tebe křičet. Chtěla jsem v ten moment rozpoutat obrovskou hádku. Starala jsem se o miminko i o batole celý den. Celou noc mě čekalo vstávání k miminku, abych ho nakrmila. To nejmenší, co jsi mohl udělat, je pohlídat ho na pár hodin večer, abych se mohla pokusit spát. Jen pár hodin vzácného spánku, to chci tak moc?” napsala Celeste a dodala, že ona i její manžel vyrůstali v rodinách s jiným rozdělením rodičovských rolí a její manžel si tak zjevně myslí, že o děti by se měla převážně postarat právě ona.

„Ráno potřebuji, abys připravil druhé dítě do školky, abych se mohla starat o miminko a připravit všem obědy. A ne, vypravit dítě neznamená posadit ho před televizi. Znamená to ujistit se, že si došel na nočník, dát mu snídani, vodu a zabalit mu tašku do školky,“ píše dál frustrovaná maminka s tím, že by si od manžela přála více uznání a pomoci.

 

Zdroj: DailyMail

Články, které by tě mohly zajímat