Právě vysíláme

Unikátní video Petra Kellnera: Zesnulý nejbohatší Čech mluví o rodině i o potřebě pomáhat

20. května 2021 11:39
Unikátní video Petra Kellnera: Zesnulý nejbohatší Čech mluví o rodině i o potřebě pomáhat

„Jsem Petr Kellner podnikatel a taky jsem Petr Kellner táta,“ zní v úvodu videa, které zveřejnila skupina PPF. Záznam tak poprvé ukazuje bližší pohled na zesnulého nejbohatšího Čecha, který si vždy za každou cenu chránil soukromí.

Při nehodě vrtulníku na Aljašce zemřel nejen velký podnikatel, ale také manžel a otec čtyř dětí. A ačkoliv bylo už před nehodou jméno Petr Kellner všem známé, o životě zakladatele investiční skupiny PPF se toho příliš nevědělo. Kellner měl totiž velmi odměřený vztah k médiím a své soukromí si nadmíru střežil. V nově zveřejněném videu pak na kameru jeho postoj vysvětluje. „Jsem introvert, nemám rád nějaký velký shromáždění nebo společnosti, ale hlavně chráním rodinu a soukromí a snažím se, aby pro ty děti a pro celou rodinu jsem udržel do maximální možný míry soukromí, které jsem schopný udržet,“ říká.

Jak sám sebe Petr Kellner popisuje? „Petr Kellner je konzervativní člověk, zároveň liberál, pravičák, ale zároveň v nějakých věcech.. Ne levičák,“ začíná podnikatel mluvit o sobě a pak se odmlčí: Petr Kellner je pravicový člověk se silným sociálním cítěním.“

Záznam ukazuje Kellnera i jako šéfa během prezentace PPF. Podnikatel má na sobě černé tričko a džíny a svým kolegům a podřízeným zdůrazňuje, že je práce musí především bavit. Pokud je nebaví, ať se nebojí dát výpověď. „Kdyby vás ani za týden nebavila, tak si dejte ještě týden pauzu, a když vás potom nebude bavit, tak dejte výpověď,“ přibližuje jeden z nejvlivnějších Čechů svou strategii: „Nejlepší je Mekáč, okýnko. Odpočinout si.“

Během prezentace mluví Kellner i o tom, jak si představuje budoucnost PPF a zmíní i závist, která často patři mezi vlastnost českého národa.

Video nabízí i záznamy z doby pandemie koronaviru. Petr Kellner pak zdůrazňuje, jak moc je důležité pomáhat a děkuje lidem, kteří ve složitém období mysleli na druhé. „Dokud máme energii pomáhat, tak je správný pomáhat. Vnitřně pomáhání naplňuje,“ dodává.

Podívejte se na celé video:

 

Zdroj: PPF

Články, které by tě mohly zajímat