Právě vysíláme

Úspěšnou vzpěračku nechtěli pustit do letadla. Nevěřili, že se jedná o ženu

3. října 2020 9:10
Úspěšnou vzpěračku nechtěli pustit do letadla. Nevěřili, že se jedná o ženu

Vzpěračka Anna Turaeva zažila velmi nepříjemný ne letišti. Zaměstnanci jedné z ruských aerolinek jí nechtěli pustit do letadla, protože jí nevěřili, že je žena.

Anna je šestinásobná mistryně světa a několikanásobná mistryně Evropy v silovém trojboji. Je hrdou lesbičkou a co se týče stylu, rozhodně to není žádná fintilka, ale spíše vyznává pohodlí a chlapský styl. Vlasy si tedy zcela oholila a nosí oblečení pro muže, které je pohodlné pro její chlapskou postavu.

Annu čekal let z Petrohradu do Krasnodaru a na letišti při odbavení jí zastavili zaměstnanci aerolinky Utair a po zkontrolování jejího pasu nechtěli věřit tomu, že je ženou. „Bylo to ponižující. Před celou frontou mě kárali jako dítě a kladli mi důvěrné otázky. Zajímali se, kdo jsem ve svém životě i v posteli,“ řekla Anna, pro kterou byla celá záležitost velmi ponižující. A ačkoliv nakonec byla vpuštěna do letadla, rozhodla se proti chování pracovníků letiště bránit a stěžovala si dané aerolince. „Nepracovala jsem celé své mládí a neprolévala krev a pot pro mou zemi, aby se mnou pak bylo takhle zacházeno,“ podala stížnost.

Vedení Utair pak uznalo svou vinu a vzpěračce se veřejně omluvilo. „Omlouváme se za negativní emoce, které jste musela zažít. Takové chování je nepřijatelné. Rozhodně zkontrolujeme zaměstnance letiště, kteří pracovali při vašem letu, a vše vyřešíme,“ uvedla společnost, jenž si tak zadělala na velmi špatnou reklamu.

 

Zdroj: Novinky.cz

Články, které by tě mohly zajímat