Právě vysíláme

„Už nemám strach.“ Hokejista Prokop jako první aktivní hráč NHL oznámil, že je gay

21. července 2021 13:10
„Už nemám strach.“ Hokejista Prokop jako první aktivní hráč NHL oznámil, že je gay

Luke Prokop je devatenáctiletým hokejistou, jehož kariéra v NHL teprve čeká, ale už nyní sklízí velkou podporu. Jak první aktivní profesionální hráč nejslavnější hokejové ligy totiž přiznal, že je homosexuál.

Prokop bude od následující sezony bojovat o místo v týmu Nashville Predators a i když ho zápasy v NHL teprve čekají, už nyní sklidil od spoluhráčů uznání. Veřejně totiž přiznal, že je gay a stal se tak prvním aktivním hokejovým hráčem NHL, který o své orientaci promluvil.

„Poslední rok a půl byl šílený, ale také jsem během něj dokázal poznat sám sebe. Už nemám strach skrývat, kdo jsem. Dnes s hrdostí přiznávám, že jsem gay. Bylo obtížné dostat se do této fáze života, ale nyní nemůžu být šťastnější,“ napsal Luke na sociální sítě s tím, že lidé s odlišnou homosexuální orientací jsou v hokejovém světě vítáni a on věří, že jeho veřejný coming out pomůže i dalším a ukáže, že hokej může hrát každý,

Mladý hokejista se dočkal velké podpory od svých spoluhráčů z týmu, ale i z dalších klubů NHL. Kapitán Nashvillu Roman Josi například uvedl v rozhovoru pro web nhl.com, že celý tým stojí za ním a pokud bude potřebovat, s čímkoliv mu pomůže.

 

Články, které by tě mohly zajímat