Právě vysíláme

Už sice nežijí, i tak však stále vydělávají: toto je žebříček nejvýdělečnějších zesnulých celebrit za rok 2020

8. prosince 2020 8:21
Už sice nežijí, i tak však stále vydělávají: toto je žebříček nejvýdělečnějších zesnulých celebrit za rok 2020

Ač už nejsou naživu, jejich odkaz stále vydělává velké peníze. Magazín Forbes sestavil žebříček nejvýdělečnějších zesnulých celebrit od října 2019 do října letošního roku. Mezi nimi jsou jména jako Elvis Presley, Kobe Bryant nebo Michael Jackson.

Na šestém místě se umístil letos zesnulý basketbalista Kobe Bryant, ten zemřel při letecké havárii. Kvůli prodeji merche a svojí biografie vydělal těžko uvěřitelných  436 miliónů korun.

 

Na pátém místě skončil Král Rock ‚n‘ Rollu Elvis Presley. Jeho bývalý dům, který nyní představuje muzeum, sice musel být kvůli koronaviru na nějaký čas uzavřen, i tak však jeho odkaz vydělal 502 miliónů korun. Po něm následuje golfista Arnold Palmer, který zemřel už před čtyřmi lety, díky spolupracím s různými značkami však vydělal 545 miliónů korun.

Druhé a třetí místo si pak rozdělili tvůrce komiksů Charles Schulz, spisovatel Dr. Seuss – oba především kvůli adaptacím svých děl pro televizi. Na první příčce pak skončil Král popu Michael Jackson. Ten vydělal přes miliardu korun.

 

 

Zdroj: Forbes 

Články, které by tě mohly zajímat