Právě vysíláme

V Číně otevřeli nejdelší prosklený most na světě! Jakou má délku?

23. července 2020 13:10
V Číně otevřeli nejdelší prosklený most na světě! Jakou má délku?

V čínské provincii Lianzhou otevřeli nejdelší prosklený most na světě! Podle tamních zpravodajských serverů udrží tato mega stavba až 500 turistů najednou. Celková cena mostu vyšla přes 900 milionů Kč.

Neskutečný projekt

Guinnessova kniha rekordů se znovu přepisuje. V jižní Číně totiž otevřeli nový prosklený most, jehož délka činí neuvěřitelných 526 metrů! Stavba prý udrží až 500 turistů najednou a celková cena se odhaduje na 300 milionů yuanů (v přepočtu zhruba 960 milionů Kč).

Skleněné mosty zažívají v Číně velký boom. Kromě toho, že pouhý přechod těchto staveb zaručí pořádný adrenalin, se dají i využít k aktivitám jako skoky bunjee či nástupní plochu pro lanovou dráhu. Stejně tomu tak bude i v případě nového mostu, jenž nese název Huangchan Three Gorges Scenic Area.

Stavba nového mostu trvala celé tři roky. Zpravodajské servery v Číně tvrdí, že se v dalších letech otevřou desítky podobných konstrukcí, které čínská vláda má rozestavená po celé zemi. Uvidíme, zda některá z nich dosáhne ještě větší délky než dlouhán z Lianzhou!

Zdroj: LadBible, Google Maps, YouTube, China News Service, South China Morning Post

Články, které by tě mohly zajímat