Právě vysíláme

V Dubaji otevřeli nejhlubší bazén na světě. Vyzkoušel ho i Will Smith

13. července 2021 9:10
V Dubaji otevřeli nejhlubší bazén na světě. Vyzkoušel ho i Will Smith

V Dubaji otevřeli nejhlubší bazén na světě. Má hloubku 60 metrů a je v něm 14,6 milionu litrů vody, což je šestkrát více než v olympijských bazénech.

Emiráty se dostaly do Guinnessovy knihy rekordů díky nejvyšší budově světa, největší tančící fontáně na světě a uspěje i s touto nejnovější atrakcí, která má v čase pandemie nalákat nové turisty. Agentuře AFP to potvrdila Guinessova akademie.

Bazén se prvním návštěvníkům otevřel ve středu. Je o 15 metrů hlubší než jakýkoli jiný na světě a dvakrát tak velký, uvedl ředitel centra pro potápění Deep Dive Dubai Jarrod Jablonski, který má projekt na starosti.

Atmosférou má bazén připomínat potopené město. Potápěči v něm mohou prozkoumávat různé předměty denní potřeby porostlé vegetací. Mohou si zkusit zavolat z telefonní budky, sednout za volant automobilu nebo posedět u stolku v kavárně. Jednotlivá místa jsou zvláštně nasvícená a dojem dotváří podmanivá hudba.

„Chtěli jsme si připomenout dědictví volného potápění v Emirátech a lov perel,“ uvedl ředitel bazénu, který do Dubaje přišel z amerického státu Florida a usadil se tam. Lovem perel je inspirovaný i tvar bazénu připomínající lasturu. Za hodinu v něm návštěvník zaplatí od 500 do 1 500 dírhámů (zhruba tři až 8 800 Kč).

V roce 2019 navštívilo Dubaj více než 16 milionů turistů. Emiráty doufají, že díky Všeobecné světové výstavě EXPO plánované na říjen jich po roce a půl poznamenaném pandemií zase hodně přijede.

Mezi prvními hosty, kteří měli možnost bazén vyzkoušet, byl herec Will Smith.

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat