Právě vysíláme

V Egyptě došlo ke dvěma smrtelným útokům žraloka v jeden den. Oba se staly u Hurghady

5. července 2022 10:10
V Egyptě došlo ke dvěma smrtelným útokům žraloka v jeden den. Oba se staly u Hurghady

Egypt, oblíbená letní destinace mnoha českých turistů, zažívá hororový začátek sezóny. V jediný den tu došlo hned ke dvěma smrtelným útokům žraloka. K oběma došlo necelý kilometr od sebe jižně od populárního letoviska Hurghada. 

Egyptské ministerstvo životního prostředí nejprve informovalo jen o prvním útoků. Při něm zemřela osmašedesátiletá žena původem z Rakouska, která se do Egypta provdala a žila tu. Žralok ji při šnorchlování ukousl nohu a ruku. Žena po převozu do nemocnice zemřela na zástavu srdce. O druhé oběti ministerstvo nejdříve mlčelo, přitom tělo druhé ženy bylo objeveno pouhých několik hodin po prvním incidentu. Až po té, co se pod příspěvkem informujícím o prvním zdrcujícím případu, začaly množit komentáře požadující informace i druhém útoku, vydalo ministerstvo oficiální zprávu.

Podle agentury Reuters se mělo jednat o rumunskou turistku ve věku kolem 39 let. I druhá žena byla napadena při šnorchlování, její tělo bylo objeveno již beze známek života. Oba případy se odehrály v bezprostřední vzdálenosti a nejspíš těsně po sobě.

Ministerstvo životního prostředí ustanovilo speciální tým, který v oblasti pátrá po příčinách dvojího útoku, jež je velmi neobvyklý. Rovněž byl vydaný zákaz koupání, rybolovu a vůbec všech aktivit v oblasti útoku.

Články, které by tě mohly zajímat