Právě vysíláme

V Japonsku rozdávají rodinné domy zdarma! Co je k tomu nutí?

6. prosince 2018 9:10
V Japonsku rozdávají rodinné domy zdarma! Co je k tomu nutí?

Japonsko má problém: Nedávný vládní výzkum přišel na to, že v zemi vycházejícího slunce je až 8 milionů opuštěných domů! Tamní vláda se proto rozhodla reagovat a v některých případech nabízí opuštěné japonské domy zcela zdarma. Chata v Japonsku vám proto může vyjít levněji, než byste čekali!

Je Japonsko novým rájem chatařů?

Domy se většinou nacházejí na pokraji velkých měst a jsou dostupné na internetu skrz takzvané „akiya banky“, nebo-li banky opuštěných domů. Důvodem tak častého výskytu opuštěných domů je stárnoucí populace Japonska: Staří lidé opouští domy moc rychle a není dost mladých, aby je po nich převzali.

 

Problém také spočívá v místní pověrčivosti. Japonci vnímají budovy, ve kterých někdo spáchal sebevraždu, byl zavražděn, nebo zemřel „osamělou smrtí“ jako negativní znamení a místní v těchto budovách nechtějí žít.

 

Japonská vláda se k tomuto trendu rozhodla reagovat. Pokud si chcete v Japonsku pořídit opuštěný dům a zrenovovat ho, vláda vám na to za určitých podmínek přispěje finančně. Musíte ale dokázat, že vaše renovace domu přispěje místní komunitě.

Chataři, co vy na to? Plánujete stěhování do Japonska?

Zdroj: LadBible, Insider, Rethinktokyo, Instagram

11 věcí, které byste měli vědět o koledách

Články, které by tě mohly zajímat