Právě vysíláme

V Los Angeles proběhlo poslední rozloučení s KOBE BRYANTEM. Vdova pronesla dojemnou řeč!

25. února 2020 12:10
V Los Angeles proběhlo poslední rozloučení s KOBE BRYANTEM. Vdova pronesla dojemnou řeč!

Sportovní aréna Staples Center se naposledy rozloučila s tragicky zesnulým basketbalistou Kobe Bryantem a jeho třináctiletou dcerou Gigi. Na obrovském setkání oslavující jejich život promluvila i vdova Vanessa Bryant.

Datum rozloučení bylo stanoveno na 24. února 2020. Jedná se totiž o čísla, která na dresu nosil Kobe a jeho dcera. Letošní rok navíc symbolizuje počet let, které Bryant strávil v NBA a počet let vztahu Kobeho a jeho ženy Vanessy, obojí se rovná číslu 20.

Na velkém rozloučení nechyběla Kobeho nejbližší rodina, přátelé, spoluhráči i fanoušci. Píseň zazpívala i Beyoncé, která vystoupila s Kobeho nejoblíbenější písní Halo, a Christina Aqiulera, která zapěla Ave Maria.

Proslovů se ujalo hned několik lidí, včetně basketbalisty Michaela Jordana a moderátora Jimmyho Kimmela, který před naplněnou arénou řekl, že ačkoliv je to velmi smutný den, zároveň se jedná i oslavu života, protože v budově Staples Center prožil Kobe se svými fanoušky ty nejlepší chvíle.

Dojemná řeč vdovy

Vůbec nejdojemnější řeč pak pronesla vdova po basketbalistovi Vannesa Bryant. „Byl to nejlepší manžel na světě. Ani nejde slovy popsat, jak moc mě miloval. Já byla oheň a on led. Občas to bylo obráceně a byl pro mě vším. Bůh věděl, že Gigi a Kobe bez sebe nemohou být, a proto si je vzal do nebe spolu. Lásko, postarej se o Gigi a já se postarám o naše zbylé dcery. Stále jsme nejlepší tým,“ řekla Vanessa se slzami v očích a rozloučila se s manželem.

Kobe Bryan zemřel se svou dcerou a dalšími sedmi lidmi při nehodě jeho soukromého vrtulníku. Jak informují média, úřady zatím nemají žádné důkazy o tom, že by nehodu způsobila závada na stroji. Výsledky vyšetřování totiž budou známy nejdříve za rok. Vdova Vanessa Bryant však žaluje za pozůstalé pilota vrtulníku, protože se rozhodl letět, ačkoliv byla v den nehody špatná viditelnost a zakázáno létat měly i bezpečnostní složky. Jak bylo navíc i zjištěno, pilot Zobyan byl už v roce 2015 potrestán za létání při špatné viditelnosti.

Řeč Vannesy Bryant:

 

Celý záznam posledního rozloučení:

Články, které by tě mohly zajímat