Právě vysíláme

V Ostravě otevřel nový zubař. Lidé se k němu sjeli z celého regionu, ve frontě dokonce i nocovali

15. září 2020 13:10
V Ostravě otevřel nový zubař. Lidé se k němu sjeli z celého regionu, ve frontě dokonce i nocovali

S nedostatkem zubařů se dlouhodobě potýkají obyvatelé Moravskoslezského kraje. Před nově otevřenou ordinací lidé dokonce i nocovali!

V pondělí ráno začali přijímat pacienty do nově otevřené zubní ordinace v Ostravě – Lhotce. Majitelé čekali velký zájem, ale nevěřili vlastním očím, když ráno přišli do práce.

Přestože registrace nových pacientů začínala sice v pondělí od sedm hodin, lidé se začali scházet už v neděli! Před ordinací dokonce nocovali ve spacácích. V jeden čas fronta měřila téměř dvě stě metrů!

Nový zubař ordinaci otevřel už letos v červnu, kdy se telefonicky zaregistrovali místní obyvatelé. V pondělí 14. září ale spustil druhé kolo. Telefonické nahlašování se jim totiž prý neosvědčilo. A tak se lidé vyrazili zaregistrovat osobně a to rovnou z celého kraje!

„Byl jsem ráno v šoku. Všude plno, auta, přeplněné uličky. Na zubaře tu lidi ve frontě čekali jak za totality ve frontě na mandarinky, banány nebo pomeranče. Lidé tu prý stáli už od tří hodin od rána a už večer přijeli a spali v autech,“ popisoval ojedinělou situaci Právu starosta Lhotky Josef Šrámek. „Takové srocení na návsi už nebylo dlouho. Přijeli až z Jesenicka a Bruntálska, dorazili i lidé z Hlučína, Hati a Mariánských Hor,“ dodal starosta s tím, že jsou rádi za nového zubaře ve vsi.

Zdroj: Právo, Twitter, Události Ostrava

Články, které by tě mohly zajímat