Právě vysíláme

V Praze dnes otevřel Primark, fronta se táhla až ke koni na Václavském náměstí

17. června 2021 9:10
V Praze dnes otevřel Primark, fronta se táhla až ke koni na Václavském náměstí

Češi už nemusí jezdit za Primarkem do Rakouska či Německa. V Česku se dnes v 9:00 hodin ráno otevřela první pobočka známého řetězce. Zákazníky čekají tři patra plné módy či bytových doplňků. První zákazníci stáli před prodejnou už o půl osmé ráno.

Prodejna na Václavském náměstí má rozlohu 4 600 metrů čtverečních. Zaměstnaných je na pobočce přibližně tři sta osob, z nichž mnozí se do Česka vrátili ze svých pozic v zahraničí. Jak v rozhovoru pro iDNES uvedl Maciej Podwojski, oblastní manažer pro Polsko, Slovinsko a Českou republiku, v jeden okamžik bude moci být uvnitř prodejny kvůli hygienickým opatřením maximálně 313 zákazníků.

Ve čtvrtek dopoledne se fronta před otevřením obchodu táhla až ke koni na Václavském náměstí. Stálo v ní přibližně 500 lidí. Někteří do Prahy přicestovali z různých koutů České republiky.

Ti si budou moci vybrat módní kousky za minimální ceny. Černé legíny koupíte za 80 korun, pánské tričko zvýrazňující svaly za 105 korun, sadu sedmi párů ponožek pak za 75 korun. Kromě oblečení si pak budete moci vybrat z řady doplňků do domácnosti od svíček přes ručníky až po polštáře a přikrývky.

„Nabízíme našim zákazníkům stejnou kvalitu, stejnou módu jako ve všech ostatních obchodech,“ dodal Podwojski pro Novinky. Zároveň prozradil, že se v České republice chystá druhá prodejna Primarku, a to konkrétně v Brně. Otevřít by se měla příští rok.

Původně se měl pražský Primark měl otevřít už koncem minulého roku, vzhledem k protikoronavirovým opatřením se tak však nestalo. Obchod se nachází dole na Václavském náměstí v místě zbořené stavby na rohu Opletalovy ulice.

Články, které by tě mohly zajímat