Právě vysíláme

V pražských Modřanech někdo polil dětské houpačky žíravinou. Čtyřletý chlapec skončil v nemocnici

18. června 2021 12:25
V pražských Modřanech někdo polil dětské houpačky žíravinou. Čtyřletý chlapec skončil v nemocnici

Událost, co vyděsí každé rodiče. Na dětském hřišti v pražských Modřanech někdo polil dětské houpačky žíravinou. Ta pak poleptala čtyřletého chlapce, kterého musela ošetřit záchranná služba. Polil někdo houpačky nebezpečnou látkou úmyslně?

O incidentu informovala CNN Prima News. Na dětské hřiště vyrazil tatínek se synem. Po chvilce na houpačkách chlapeček začal plakat, že ho pálí nožičky a zadeček. Jeho otec pak zjistil, že chlapci se na místech tvoří puchýře a ihned proto zavolal sanitku. Dítě bylo odvezeno do nemocnice, kde bylo ošetřeno a následně puštěno domů.

Na hřiště dorazili hasiči s chemiky, aby zjistili, co mohlo chlapečka popálit. Rychlým rozborem pak zjistili, že se jedná o louh. Poleptané houpačky byly okamžitě odstraněny a budou nahrazeny novými. Policie nyní řeší, jak se louh mohl na prolézačky dostat a zatím pracují se třemi verzemi.

Poleptané houpačky pak může mít na svědomí narkoman, kterému se louh vylil při přípravě drogy. Je ovšem také možné, že za vším stojí i neodborné vyčištění. Nejděsivější variantou je pak lidský úmysl. Jak navíc uvedl pro televizi i sám otec chlapečka, na hřišti se díky vysokým venkovním teplotám shlukují mladí lidé, co vytváří hluk. Často pak dochází ke konfliktům s místními. Že by se ovšem někdo odvážil k tam otřesnému činu?

Dětské hřiště Pertoldova (Zdroj: dětskéhrště.cz)

Články, které by tě mohly zajímat