Právě vysíláme

Válečný veterán přišel o nohu a trpěl těžkými depresemi. Zachránil ho až nejlepší kamarád!

28. června 2016 10:10
Válečný veterán přišel o nohu a trpěl těžkými depresemi. Zachránil ho až nejlepší kamarád!

Matthew White se po třech letech bojování v Afghánistánu vrátil zpět do civilního života. Stejně jako jiným vojákům, kteří riskují své životy ve válce, i jemu dělalo potíž navyknout si na fungování v normálu. Nejenže během jedné mise přišel o nohu a musel se naučit znovu chodit, ale trpěl také posttraumatickou stresovou poruchou a trýznění zaháněl alkoholem, Pak ale poznal svého nejlepšího přítele, pejska Nika, a všechno se změnilo…

Když mu jeho lékař Harvey Naranjo doporučil adoptovat psa, byl Matthew hrozně nejistý. Nikdy dříve pejska nevlastnil a měl velmi málo zkušeností. Navíc ani nevěřil tomu, že by se jeho stav mohl díky čtyřnohému zvířeti zlepšit. Opak se však stal pravdou.

Mazel Nike se pro něj stal nejen oporou, přítelem a rodinným příslušníkem, ale především nadějí na šťastný život. Díky Nikovi dokázal Matthew vylézt ze své nedobytné „ulity“ a opět komunikovat s lidmi. Navíc se přenesl i přes svůj handicap a se svým kamarádem si dennodenně užívají pořádnou dávku sportování a zábavy.

Články, které by tě mohly zajímat