Právě vysíláme

Vanessa Bryant vysoudila přes 300 milionů. Hasiči a policisté se bavili nad snímky nehody jejího manžela a dcery

25. srpna 2022 11:23
Vanessa Bryant vysoudila přes 300 milionů. Hasiči a policisté se bavili nad snímky nehody jejího manžela a dcery

Okres Los Angeles musí Vanesse Bryant, vdově po basketbalistovi Kobe Bryantovi, zaplatit 16 milionů dolarů (zhruba 395 milionů korun) za zveřejnění snímků z havárie vrtulníku zaměstnanci okresu. Při nehodě v roce 2020 zahynula kromě muže Bryant i její dcera Gianna a dalších sedm lidí.

Fotografie pořídili na soukromé mobilní telefony policisté a hasiči, kteří na místo neštěstí přijeli jako první. Někteří z nich je pak sdíleli se svými blízkými i s neznámými lidmi v baru, při hraní videoher nebo na večírku, napsal server CNN.

Porota se na verdiktu shodla jednomyslně, příslušníci záchranných a bezpečnostních složek podle nich Bryantové sdílením fotografií způsobili citovou a psychickou újmu. Dalších 15 milionů dolarů (zhruba 371 milionů korun) porotci ze stejného důvodu přisoudili Christopheru Chesterovi, který při havárii přišel o manželku a dceru.

Kobe Bryant a dcera Gigi

Detailní snímky podle právního zástupce Bryant nijak nesloužily k vyšetřování nebo jiným oficiálním záležitostem a byly pouhými „vizuálními klepy“ sdílenými z morbidní zvědavosti, napsala agentura AP. Podle obhajoby byly důležitým nástrojem pro vyhodnocení situace, záchranáři je ale neměli sdílet s ostatními. Obhajoba také zdůraznila, že se fotografie nikdy nedostaly na veřejnost a žalobci je neviděli.

Jeden z nejlepších basketbalistů historie Bryant, jeho třináctiletá dcera a dalších sedm osob přišlo o život 26. ledna při cestě na dívčí basketbalový turnaj, když jejich helikoptéra za velké oblačnosti narazila do svahu poblíž Los Angeles. Podle amerických úřadů byla havárie chybou pilota.

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat