Právě vysíláme

Ve Španělsku nabízí pivo s pěkně divnou příchutí. Je načervenalé a pěna má oranžovou barvu!

8. srpna 2019 12:10
Ve Španělsku nabízí pivo s pěkně divnou příchutí. Je načervenalé a pěna má oranžovou barvu!

Zeleninovou polévku podávanou za studena zvanou gazpacho konzumují Španělé obvykle v horkých letních dnech, aby se ve vedrech osvěžili. Málokoho by ale asi napadlo, že si může dát pivo s příchutí gazpacha. A právě takové pivo nabízí do konce léta pobočka pivovaru Cruzcampo v jihošpanělském městě Málaga.

„Nové pivo vzniklo díky průzkumu, který zorganizoval na Instagramu zákazník Jorge a v němž se hlasovalo o pivu s letní příchutí,“ uvedl v prohlášení španělský pivovar. Gazpacho podle něj skončilo na druhém místě za příchutí broskve.

Pivo s příchutí gazpacha je načervenalé, středně hořké a pěna má červenooranžovou barvu, podobně jako ona tradiční polévka. Také chuť tohoto piva, které má 4,8 procenta alkoholu, připomíná směs rajčat, paprik a okurek. Doporučuje se pít ho například se sýry či tradiční španělskou omeletou zvanou tortilla.

S podobnou kuriózní příchutí jako na jihu Španělska přišli už loni například v Rusku, kde minipivovar Red Button uvařil pivo s příchutí kaviáru. Také v Čechách přichází někteří s netradičními pivy – například jeden český létající (kočovný) pivovar nabízel pivo se sušeným tuňákem.

 

 

Zdroj: ČTK

Články, které by tě mohly zajímat