Právě vysíláme

Vědci objevili novou buňku, která zničí většinu typů rakoviny

22. ledna 2020 12:10
Vědci objevili novou buňku, která zničí většinu typů rakoviny

Vědci na univerzitě v Cardiffu mají na svědomí neuvěřitelný objev. Při analýze t-buněk objevili jeden druh, který účinně zničil až deset typů rakovinových buněk! O které typy rakoviny šlo a co to znamená pro léčbu této děsivé choroby?

Obrovský pokrok

Vědci z velšské univerzity slaví neskutečný objev. Nové typy t-buněk zaútočily pouze na rakovinné buňky a zdravé nechaly žít, což se většinou nestává. Tento druh bílých krvinek zničil celkem 10 typů rakoviny, včetně rakoviny plic, kůže, prsa i tlustého střeva.

Univerzita v Cardiffu nyní doufá, že výsledky tohoto testu může potvrdit i v budoucích testech. Je totiž potřeba schopnost nových buněk otestovat na živých pacientech. Vědci jsou ale v tomto případě optimističtí a věří, že se jim cíl podaří splnit.

Oznámení Univerzity v Cardiffu o objevu nových t-buněk

Pokud se vědcům podaří dosáhnout těchto výsledků i u živých pacientů, budou o krůček blíž k objevení léku na všechny druhy rakoviny. I přesto ale hodlají do konce roku testovat nové T-buňky na nových pacientech. Jak se buňky zachovají i u lidí? To se teprve ukáže!

Zdroj: BBC, Daily Mail, Nature Immunology, Instagram

Články, které by tě mohly zajímat