Právě vysíláme

Věděc přišel se šokující teorií, proč jsme ještě neobjevili mimozemšťany. A nebude se vám moc líbit

13. června 2018 16:10
Věděc přišel se šokující teorií, proč jsme ještě neobjevili mimozemšťany. A nebude se vám moc líbit

Ruský fyzik Alexander Berezin si ve svém novém průzkumu nebral servítky. Lidstvo čeká krutá budoucnost, tvrdí Berezin. Co ho donutilo k takovému závěru, když se nám teď daří lépe, než kdy jindy?

Lidstvo je dnes v mimořádné pozici. Nikdy jindy v historii lidstva jsme toho nevěděli tolik o vesmíru a o vesmírných aktivitách. Navíc máme dnes, poprvé v historii lidstva, tak vyvinutou technologii, že budeme brzy létat do vesmíru jako turisté. Vesmír je tak veliký, že pravděpodobnost výskytu živých bytostí na jiných planetách je téměř stoprocentní, i když jsme dodnes žádné nespatřili (tomu se říká Fermiho paradox). Jenže tohle nemusí být zrovna dobrý signál, tvrdí fyzik z ruské Národní výzkumní univerzity elektrické technologie Alexander Berezin.

ČTĚTE TAKÉ: Co se vám vybaví při slově mimozemšťan?

Berezina přišel s teorií, že pokud se jiná vesmírná civilizace vyvinula až k bodu možnosti cestování mezi hvězdami, je velmi pravděpodobné, že zničí veškerý ostatní život. Ruský fyzik to odůvodňuje tím, že pokud nezasáhnou vlivnější ekonomické, společenské, či morální faktory, nemohla by žádná jiná rasa živých bytostí mimozemšťanům konkurovat. Může se stát, že se právě touto vládnoucí rasou stane lidstvo, pokračuje Berezin, ale to se ještě neví. Zatím nám nezbývá nic jiného, než se vzdělávat dál a pokračovat v objevování různých koutů vesmíru. Kdo ví, třeba se Berezin bude mýlit?

Zdroj: A. A. Berezin, Národní výzkumní univerzita elektrické technologie

5 lokalit v ČR, kde bylo spatřeno UFO: Je tam i vaše město?

Články, které by tě mohly zajímat