Právě vysíláme

Velké srovnání seriálu ČERNOBYL s realitou! Jak moc se jednotlivé scény liší od skutečnosti?

18. června 2019 14:10
Velké srovnání seriálu ČERNOBYL s realitou! Jak moc se jednotlivé scény liší od skutečnosti?

Ačkoliv kanál HBO zveřejnil už všechny díly mimořádně populární minisérie Černobyl, o seriálu se stále velmi mluví a na internetu se objevuje čím dál víc informací a fotografií, které přesně ukazují, jak v roce 1986 proběhla největší jaderná katastrofa v dějinách lidstva a jaké měla následky.

Protože se seriál setkal s opravdu pozitivními ohlasy a získal velkou sledovanost, černobylská havárie se dostala i k lidem, jenž toho o katastrofě doposud mnoho nevěděli. Díky minisérii se dozvěděli, kdo výbuch v jaderné elektrárně způsobil, jak strašné měla nehoda následky a jak k celé situaci přistupoval Sovětský svaz.

Už dříve jsme vám ukázali fotografie skutečných postav z Černobylu a srovnali jsme je se seriálovými herci. Nyní se na YouTube objevilo video, které srovnává realitu se seriálovými scénami. Přesně tak můžeme vidět, jak ve skutečnosti probíhal soudní proces s vedoucími činiteli Černobylu či jak vypadalo odklízení trosek vybuchlého reaktoru.

Podívejte se na video, kde jsou skvěle porovnány seriálové scény s realitou. Jak je vidět, tvůrci Černobylu opravdu nic nepodcenili a celou tuto hrůznou událost zachytili do detailu přesně tak, jak se stala.

 

 

 

Více o seriálu Černobyl zjistíte ZDE!

 

Zdroj: BoredPanda, YouTube

Články, které by tě mohly zajímat