Právě vysíláme

Vémolovi zabavili milovanou tygřici Antonii. Co s ní teď bude?

6. prosince 2023 12:51
Vémolovi zabavili milovanou tygřici Antonii. Co s ní teď bude?

Karlos Vémola je bez své bílé tygřice. Slavný MMA zápasník choval šelmu bez řádné dokumentace, a proto mu byla odebrána.

Karlos pojmenoval svého tygřího miláčka Antonie Ramba. Jelikož ale z úředního hlediska neměl k chovu dostatečná povolení, ochránci zvířat mu tygřici za přítomnosti policie odvezly pryč do Německa. Server iSport uvádí, že Ministerstvo životního prostředí ČR rozhodlo o tom, že šelmu věnuje do TIERART Wild Animal Sanctuary v sousedním Německu. Vémola se proti rozhodnutí odvolal, bylo však zamítnuto. Na převoz zvířete dohlížela mezinárodní organizace na ochranu zvířat Four Paws.

Pro zápasníka je ztráta tygřice velice těžká, zvíře totiž dle svých slov považoval za člena rodiny. Jeho obývací pokoj v domě je dokonce prý propojený s klecí. Karlos údajně ani nemohl vidět, jak jeho miláčka odvážejí, a tak raději v tu dobu nebyl doma. „Samozřejmě se nedivím, že se Karlos nechtěl vyjadřovat. Snášel to velmi statečně, protože je správný člověk, takže samozřejmě věděl, že to musí přijít,“ řekla Lela pro Hlavní Zprávy stanice TV Prima, která se v odjezdu tygřice v domě nacházela.

Články, které by tě mohly zajímat