Právě vysíláme

Věrná fenka, která strávila posledních 10 let u hrobu svého pána, byla uspána

6. června 2019 10:47
Věrná fenka, která strávila posledních 10 let u hrobu svého pána, byla uspána

O tom, že psí věrnost je fenomén, není asi potřeba nikoho zvlášť přesvědčovat. To, kam ale zašla v případě malé fenky jménem Nicoletta, nad tím zůstává rozum stát.

Když Nicolettin páníček zemřel a byl pochován na hřbitově italského městečka Panza, pochopila fenka celou situaci tak, že místem odpočinku se hřbitov stane nejen pro jejího pána, ale i pro ni. Opustila dům, kde před jeho smrtí žili, a přesunula se sem. Vedle jeho hrobu trávila celé dny, měsíce, roky. Celkem jich bylo deset.

Ano, neskutečných deset let dělala fenečka posmrtnou společnost svému pánovi. Majitel hřbitova Enrico Mattera se o Nicolettu poctivě staral, krmil ji a snažil se ji i adoptovat, ale zvíře nechtělo trávit čas jinde, než v blízkosti hrobu svého pána.

Poslední týdny byla již Nicoletta nemocná a když ji Enrico vzal k místnímu veterináři, nebylo již čtrnáctiletému pejskovi pomoci. Veterinář Nicolettu uspal a správce hřbitova se rozhodl oslavit její život alespoň na Facebooku.

V postu, který uveřejnil, psal o tom, že přátelství a věrnost jsou hodnoty, které nejdou ničím jiným nahradit. „Když jsem Nicolette pozoroval v posledních dnech před její smrtí, došlo mi, že je připravená – připravená následovat svého páníčka, kterého nikdy ve skutečnosti neopustila. Teď mohou být opět spolu.“ 

Zdroj: galpost.com

Články, které by tě mohly zajímat