Právě vysíláme

Veronika Arichteva radí, jak co nejlépe seznámit dítě a pejska

21. března 2021 17:25
Veronika Arichteva radí, jak co nejlépe seznámit dítě a pejska

Jak co nejlépe aklimatizovat miminko a pejska? Veronika Arichteva nedávno řešila podobný problém, se kterým jí pomohl trenér psů Robert Zloch. A s radostí sdílí jeho typy dále.

Veronika Arichteva se před pár měsíci stala maminkou. Stejně jako v mnohých rodinách má i ona s manželem doma pejska, a tak řešila, jak čtyřnohého mazlíčka co nejlépe seznámit s novým členem rodiny. Pomohl jí v tom trenér psů Robert Zloch.

Ten radí dát pejskovi prostor, aby mohl kdykoliv odejít či se vzdálit. Dítě by ho nemělo brát jako hračku a pokud by dvojice měla podezření, že by první setkání s dítětem nemuselo proběhnout hladce, je lepší důkladně oddělit prostory. Zároveň dodává, že není potřeba dobře seznámit pejska s dítětem hned napoprvé.

Důležité také je, aby všechna setkání psa s dítětem proběhly pod dohledem. Pokud zachytíme jakýkoliv náznak toho, že se situace čtyřnohému mazlíčkovi nelíbí, měli bychom dítě a psa rychle oddělit.

„Seznamování dětí a psů je téma, které by se nemělo brát na lehkou váhu. Když jej totiž vezmeme za správný konec, dáme dítěti do života opravdový poklad. A pejskovi koneckonců také,“Arichteva.

Zdroj: Instagram

Články, které by tě mohly zajímat