Právě vysíláme

Vesnice Fucking změnila název, proudily do ní davy turistů

7. září 2021 9:10
Vesnice Fucking změnila název, proudily do ní davy turistů

Ve vesnici Fucking si po letech mohou konečně oddechnout. Kvůli jejímu názvu, který se v psané podobě shoduje s anglickým vulgárním výrazem pro pohlavní sex, do ní mířily ročně tisíce turistů, aby se vyfotily u příjezdové cedule. Aby ruch v obci ustal, nechala ji starostka přejmenovat na Fugging.

„Od okamžiku, kdy jsme změnili jméno, se vrátil klid a kvalita života je opět taková, jaká má být,“ uvedla starostka obce Andrea Holznerová. Dodala ale zároveň, že obyvatelé, kterých je sto, se změnou názvu z Fucking na Fugging nesouhlasili. Dokonce sepsali petici s názvem Make Fucking Great Again.

Do vesnice se lidé sjížděli, aby se vyfotili s cedulemi označujícími její začátek či konec. Zastupitelé často museli řešit jejich krádeže. Jedna z posledních cedulí s původním názvem obce se nyní nachází v Muzeu dějin Rakouska ve Vídni. Podle ředitelky instituce Moniky Sommer „názorně ukazuje, jak sociální sítě učinily z pozornosti novou měnu.“

Název vísky Fucking byl podle některých zdrojů odvozen od jména jistého Adalperta von Vucckingena, jenž tu žil v 11. století. Podle jiných zdrojů za něj může bavorský šlechtic Focko, který žil už v 6. století. Přípona -ing je v názvech bavorských obcí poměrně běžná.

Články, které by tě mohly zajímat