Právě vysíláme

Veterinářka přišla na geniální způsob, jak se starat o toulavé kočky!

7. listopadu 2018 10:10
Veterinářka přišla na geniální způsob, jak se starat o toulavé kočky!

Veterinářku Anu Silvu trápilo množství pouličních koček v portugalském městě Monchique, a tak se s tím rozhodla něco udělat! Její inovativní styl péče si získal pozornost celostátních médií a stal se obrovským hitem. V čem spočívá její geniální nápad?

Stalo se to téměř náhodou. Veterinářka Ana Silva se starala o dvě pouliční kočky na jejím dvorku. Mladá Portugalka kočky ošetřila, a poté je nechala si chvíli proběhnout. Po krátké době si všimla, že kočky si oblíbily dvě opuštěné pračky, které měla na dvorku (nestačila je zatím vyhodit). Kočky z praček nechtěly vylézt!

Silva tak přišla na geniální nápad – požádala místní úřad o schválení projektu, který by po městě Monchique rozmístil opuštěné pračky. Podle veterinářky by tyto pračky sloužily jako dočasný domov pro pouliční kočky. Úřad její nápad schválil.

Veterinářka Ana Silva s jejím inovativním vynálezem

Silva brzy rozmístila řadu starých praček po celém městě. Místní studenti a umělec graffiti poté pračky obarvili a z nových „hotelů pro kočky“ se stal obrovský hit! Silva doufá, že tento nápad bude inspirovat i další portugalská města k tomu, aby vykonaly podobná opatření pro pouliční kočky. Snad to na ně zapůsobí!

„Kočičí hotely“ se v portugalském městě Monchique staly obrovským hitem!

Zdroj: BBC, Correio de Manha, Instagram

Co by se změnilo, kdyby ve Sněmovně prošel zákon o týrání zvířat? Dost přísné i pro obyčejné chovatele

Články, které by tě mohly zajímat