Právě vysíláme

VIDEO: Jak se daří zuboženým psům z Malesic na Plzeňsku?

2. února 2021 11:37
VIDEO: Jak se daří zuboženým psům z Malesic na Plzeňsku?

O otřesném případu týrání zvířat, které odhalili policisté v Malesicích na Plzeňsku, jsme vás informovali před několika týdny.

Více než dvě desítky německých ovčáků tam byli drženy v nelidských podmínkách – ve vlastních výkalech a v blátě, o hladu a bez jakékoli péče. Byli vyhublí, zbědovaní, s otevřenými nekrotizujícími ranami. Dva byli nalezení v kotcích mrtví, jeden svůj boj o život prohrál po převozu na veterinu.

 

Jak se jim daří dnes?

Jedna z fenek, které se dostaly do útulku Dočasky De De, se jmenuje Zaira. Podle zakladatelky zařízení Dity Pullmannové je Zaira neskutečná bojovnice a dělá velké pokroky. Od 12. ledna, kdy se do útulku dostala, nabrala 10 kilo a postupně se jí vrací chuť do života. Občas už si i ráda zasportuje a i když ještě není zralá k adopci, je na dobré cestě.

Podobně jsou na tom i další dva svěřenci z Malesic, kteří se dostali do Dočasek – čtyřletí sourozenci Finn a Fleur. Původně na kost vyhublí a vystrašení postupně nabývají jistotu i kilogramy.

I když žádný z nich ještě není k adopci připravený, zájemců o ně se útulku hlásí spousty.

 

Home 4 Pets

Další čtyři psy mají v péči v útulku Home 4 Pets: šestiletého Baziho a Maximuse, ročního Bucka a osmiletou Sofi. Těm bude rekonvalescence trvat ale déle. Podle zakladatelky zařízení Yvony Müllerové byl například Buck tak vystrašený, že odmítal sám chodit. Museli ho přenášet. V posledních dnech se ale i u něj dostavilo zlepšení a Buck se v péči své ošetřovatelky snaží o první samostatné krůčky.

 

Zdroj: Facebook Dočasky De De, iDnes.cz

Články, které by tě mohly zajímat